Team-informatie - CKV Fiks

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Team-informatie

Wat is de Kangoeroe Klup?

De Kangoeroe Klup is een groep voor kinderen in de leeftijd van 4 tot Kangoeroelogo 6 jaar. De naam ‘Kangoeroe Klup’ is gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport, zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel - een veilige en warme plaats - voor onze jongste leden!

De Kangoeroes van CKV Fiks leren spelenderwijs de facetten van het korfbal kennen. Ze leren samenspelen, doen aan mikken, gooien/vangen, tik –en renspelen, ontwikkelen de fijne en grove motoriek en noem maar op. En dat in een gezellige groep van zowel jongens als meisjes.
Langzaamaan worden de kinderen voorbereid op het aanleren van de juiste technieken en het spelen van een wedstrijd, maar de nadruk ligt de eerste jaren vooral op spelenderwijs leren. Door middel van uiteenlopende spellen wordt onbewust door de kinderen geleerd. Na afloop van trainingen wordt door de groep gezamenlijk limonade gedronken en bij feestdagen worden speciale activiteiten voor de Kangoeroes georganiseerd.

Locatie en tijden

De Kangoeroes trainen elke zaterdagochtend om 10.00 uur. Gedurende onze veldcompetitie (september-oktober en april-mei) trainen de Kangoeroes een uur op ons (kunst)grasveld aan de van Houdringelaan van 10.00 - 11.00 uur. Tijdens de zaalcompetitie vinden trainingen plaats in sporthal de Cuyl (van 10.00 - 10.45 uur). Beide locaties zijn te vinden in sportpark de Voscuyl. 

ContactFoto van Skiffie

Voor vragen over de kangoeroetraining kunt u terecht bij Maaike van der Kraan:
@: kangoeroetraining@ckvfiks.nl

Informatieblad Flinkies & Kangoeroes

Wilt u alle informatie over de Flinkies en Kangoeroes bij Fiks even rustig kunnen nalezen? Dat kan, wij hebben daarvoor een informatieblad opgesteld waarin overzichtelijk staat opgenomen hoe de eerste jaren van onze jongste leden bij Fiks verlopen.


Download het informatieblad


Training:

Dag Tijd Trainer(s) Veld Kleedkamer Opmerkingen
Zaterdag 10.00 - 11.00 Hoofdveld (1)
  • Hoofdveld (1)
  • -
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!