Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks blijft op koers voor kampioenschap

4 maart 2024 17:45

Wim van Tuijl

Afgelopen zaterdag heeft Fiks ook de wedstrijd tegen SDO uit Kamerik winnend afgesloten. Na afloop stond er een 28-21 voordelige stand op het bord. Daarmee bleef de koppositie behouden.

Nog twee wedstrijden scheiden Fiks van de titel. Het zijn wel de confrontaties tegen nummer drie Wageningen (komende zaterdag thuis in De Cuyl) en de week daarop tegen directe concurrent SCO in het Friese Oldeholtpade. Een spannende periode is dus aangebroken.

“SDO geen slechte ploeg”
Dat waren woorden van trainer Bas Harland na afloop. Hiermee verklaarde hij de moeizame beginfase van Fiks. “Ik heb de wedstrijd van SDO tegen het op papier sterkere Wageningen bekeken en zag dat bij SDO enkele spelbepalende spelers goed tot hun recht kwamen. SDO zegevierde verrassend. Deze wetenschap heb ik meegenomen naar onze wedstrijd tegen die tegenstander en daar in de opstelling op geanticipeerd. Michelle Rozenbroek, Hilde Warmerdam en Roy Vreeken kregen de opdracht hun directe tegenstanders zo min mogelijk ruimte te geven om in scoringspositie te komen.

Vorm tijdig terug
Na een 6-3 voorsprong raakte Fiks het scoringsritme kwijt. SDO kwam gelijk. Reden voor Bas Harland even een time out aan te vragen om zijn team weer op het goede spoor te krijgen. Dit had effect. Fiks nam de leiding in handen en stond deze niet meer af. Ook de tegenvaller dat Roy Vreeken geblesseerd uitviel had geen destructieve invloed op het spel, vanwege de sterke invalbeurt van Sam Coli. Bij rust was de stand 13-10.

Sam Coli op dreef
In de tweede helft zou Sam Coli zich als invaller uitstekend profileren. Bas Harland: “Sam heeft het fantastisch gedaan. Niet alleen vanwege zijn vijf scores. Speltechnisch gezien nam hij goede beslissingen, had veel intercepties en pakte in de verdediging de nodige rebounds. Een groot compliment voor hem. Complimenten overigens voor het gehele team, dat in de tweede helft de grip op de wedstrijd geleidelijk verstevigde”. Hij zag dit vertaald in een groeiende voorsprong, die met nog 10 minuten te gaan was aangegroeid tot 6 punten (23-17). SDO toonde karakter, gaf niet op en scoorde vier keer op rij. Reden voor Fiks om bij de les te blijven. Een scherp slotoffensief bracht de eindstand op 28-21.

Scores: Michelle Rozenbroek (6), Sam Coli (5), Jan Anholts (5), Mart Hortensius (4), Roy Vreeken, Kelsey Heijne en Hilde Warmerdam (ieder 2) Melissa Heijne en Dominic van Welzen (beiden 1).