Facebook Toestaan Niet toestaan

Felicitaties voor Fiks D1

4 maart 2024 17:45

Wim van Tuijl

Afgelopen zaterdag pakte Fiks D1 de titel na een 8-6 zege op Korbis D1. Daarmee was de laatste horde op weg naar het kampioenschap genomen. Fiks D1 speelt vrij hoog en treft daarom tegenstanders van formaat.

Dit jeugdteam van Fiks heeft spelers die sportief talent hebben en door de jaren heen als team een uitstekend collectief is geworden. Na de titel in de eerste helft van de veldcompetitie nu ook de zaaltitel.

Uitstekend teamverband
Het begin van de wedstrijd verliep stroef. Korbis bood uitstekend tegenstand. Na de voorsprong door Lucas van Balen scoorde de tegenstander terecht de gelijkmaker.  Daarna zette Fiks meer pressie. Er ontstonden veel kansen, waaruit Lynn Noort en Kik Laman hun team met 3-1 aan de leiding brachten. Het offensief aan het begin van de tweede helft was doorslaggevend. Treffers van Lucas van Balen (2x) en Willemijn van ’t Wout brachten 6-1 op het scorebord. Daarna zou het veerkrachtige Korbis nog aardig in de wedstrijd komen en vijfmaal scoren. Lynn Noort was in vorm. Door twee rake schoten zou de zege niet echt worden bedreigd. Het resultaat was een echte teamprestatie, waarin de doelpuntenmakers alleen door goede aanvalsopbouw en prima voorzetten van teamgenoten tot treffers kunnen komen. Complimenten dus ook aan Auke Gubbens, Suus Hooimeijer, Lotte Kapel, Timon Verkerk en Juul Witteman. Daarbij mogen de trainers/coaches van het team, Dominic van Welzen en Yvette Schippers zeker niet worden vergeten.