Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks zonder problemen langs NKC’51

12 februari 2024 18:45

Wim van Tuijl

Fiks heeft zonder al te veel problemen de volgende horde genomen op weg naar een mogelijk kampioenschap. Het Nijverdalse NKC’51 werd afgelopen zaterdag in De Cuyl met 31-24 verslagen. Daarmee blijft koploper Fiks twee punten voor op Wageningen en SCO.

Mooi nieuws stimuleert
Het team was vooraf in de ban van mooi nieuws. Basisspeler Youp Coli is voor de tweede keer vader geworden. Dit werkte mede als stimulans om direct na het beginsignaal een flitsende start te maken. Binnen 7 minuten hadden Dominic van Welzen (2), Melissa Heyne en Jan Anholts hun team op 4-0 gebracht. “Mijn team was opnieuw scorend op dreef en zou wederom de grens van 30 treffers bereiken”, analyseerde een tevreden Bas Harland na afloop. Wel gaf de thuisploeg verdedigend te veel ruimte weg waarvan NKC profiteerde en geregeld ging tegen scoren. Het openingsoffensief had voldoende vertrouwen gegeven om niet in problemen te komen. Fiks behield de regie en nam op de juiste momenten voldoende afstand. De vele scores maakten de wedstrijd tot een boeiend kijkspel voor het enthousiaste publiek, dat genoot van vele mooie treffers. In de eerste helft behaalde Fiks een hoog rendement. Van de 52 schotpogingen leidden 19 tot een treffer. Zo stond bij rust 19-14 op het scorebord. Bewijs ook dat NKC behoorlijk mee scoorde.

Fiks houdt regie
In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De tegenstander werd nadrukkelijk op afstand gehouden en zou geen moment de voorsprong van Fiks bedreigen. Elf minuten voor tijd ontstond de hoogste voorsprong. Hilde Warmerdam bracht haar team binnen één minuut met twee inzetten van 27-19 naar 29-19. Inmiddels had de trainer Sam Coli en Dionne Blangé in de ploeg gebracht om ook hen speelminuten te geven. Het scoringstempo liep in de slotfase wat terug. De tegenstander profiteerde en zou terugkomen tot 31-24. “Nog 4 wedstrijden te gaan en als het gunstig verloopt gloort ‘de pot met goud’ aan het eind van het seizoen in de vorm van de titel”, aldus Bas. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen NIC in Groningen op het programma. “Ondanks de lage klassering, mogen we deze tegenstander niet onderschatten; een kat in het nauw maakt rare sprongen”, sprak hij tot slot.
Vier spelers kwamen tot 5 treffers: Michelle Rozenbroek, Hilde Warmerdam, Dominic van Welzen en Jan Anholts. Overige scores: Roy Vreeken (4), Melisse Heyne en Youp Coli (beiden 3) en Kelsey Heyne (1).

Goed nieuws over Fiks 2. Afgelopen zaterdag boekte het team van Rob Schoof en teamleider Rob Coli de eerste zege in de reserve korfballeague 2. Van LDODK 3 werd nipt met 19-18 gewonnen.