Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks wint strijd om tweede plaats

15 januari 2024 19:15

Wim van Tuijl

Dankzij een 28-24 zege op het Friese SCO bezet Fiks nu alleen de tweede plaats; twee punten achter op koploper Wageningen. Opluchting alom bij alles wat Fiks heet na het slotsignaal.

Sterk herstel na achterstand

“Dit was niet de afspraak”, vertelde Bas Harland na de zwakke start van Fiks. Na 5 minuten stond de tegenstander met 4-1 voor. Daarna verdedigde Fiks aanmerkelijk feller en dwong de aanval van SCO tot foutieve passes in de aanvalsopbouw. Inzetten van Roy Vreeken (2), Michelle Rozenbroek, Mart Hortensius, Melissa Heyne en Dominic van Welzen veranderden de negatieve stand naar een 11-7 voorsprong. De opponent antwoordde met fysiek zeer stevig spel om Fiks uit het ritme te krijgen. Het leek uitwerking niet te missen. In de tweede helft liep SCO in tot 16-15. Fiks hield het hoofd koel door het eigen spel te spelen. Vooral werd geprofiteerd toen de beste speelster van SCO na de zoveelste fysieke actie de gele kaart kreeg. Het verschil ging weer naar vier punten. Opvallend is het scoreverloop tussen minuut 42 en 43. De stand ging in die korte episode van 20-16 naar 26-22; een score van 12 stuks. Fiks bleef ook nadien scorend respons geven en zo kwam er een eindstand van 28-24 op het wedstrijdformulier. Een ongekend aantal in 50 minuten zuivere speeltijd.

Scores: Mart Hortensius (7), Melissa Heyne (6), Roy Vreeken (4), Dominic ven Welzen, Michelle Rozenbroek en Youp Coli (allen 3) en Hilde Warmerdam (2).