Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks verliest slag om koppositie

18 december 2023 14:00

Het is Fiks afgelopen zaterdag niet gelukt om in Wageningen de slag te slaan om de koppositie in de Hoofdklasse A alleen in handen te krijgen. Voorafgaand aan de ontmoeting deelden Fiks en Wageningen de leiderspositie. Beide hadden nog geen puntverlies geleden.
De thuisploeg trok in deze clash met 21-16 de wedstrijd naar zich toe is staat nu alleen bovenaan.

Fysiek harde wedstrijd
In het eerste kwartier had Fiks controle over het scoreverloop. Melissa Heijne zette in die fase haar scorende vorm van vorige week tegen SDO voort. Bij 4-6 had zij de helft van de productie gescoord. De marge bleef klein. “Wageningen koos steeds nadrukkelijker voor stug voorverdedigen en maakte de wedstrijd fysiek hard. Het was hun element om in het spel te komen en resultaat af te dwingen. Van hun kant was er geen intentie om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken”, sprak trainer/coach Bas Harland na afloop. “Deze spelwijze is toegestaan zover als de arbitrage toelaat en die was in deze ontmoeting ruim begrensd”, vervolgde hij. Hilde Warmerdam bracht Fiks bij 6-7 voor het laatst op voorsprong. Daarna liet Fiks zich door de Wageningse spelwijze de kaas van het brood eten. Er zat geen goede lijn meer in het aanvalsspel door het felle verdedigen van de thuisploeg. Wageningen vertaalde het verkregen aanvallende overwicht in treffers. De voorsprong van Fiks verdween, hetgeen te zien was in de laatste 10 minuten van de eerste helft (12-7). Youp Coli zorgde voor 12-8 bij rust.
Ook in de tweede helft lukte het Fiks niet om goed met de genoemde omstandigheden om te gaan. Onder de speldruk van de tegenstander miste de Oegstgeester formatie de basale vaardigheden om voldoende te scoren. Het verschil in de score was niet echt hoog, maar het gevoel om terug te komen in de wedstrijd straalde geen moment van het team af. Eindstand 21-16.
Scores: Melissa Heijne en Mart Hortensius (beiden 4), Jan Anholts en Youp Coli (ieder 2) en Roy Vreeken, Michelle Rozenbroek, Hilde Warmerdam en Dominic van Welzen (allen 1).
Na de winterstop komt Fiks op zaterdag 13 januari in actie tegen SCO in De Cuyl. Aanvang 16.40 uur.