Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks maakt zich op voor kraker tegen Wageningen

11 december 2023 14:15

Na de ruime 15-24 zege afgelopen zaterdag op SDO gaat Fiks komende zaterdag in Wageningen spelen om het leiderschap in de Hoofdklasse B. Zowel Fiks als Wageningen zijn deze competitie zonder puntenverlies en staat er veel op het spel.

Verdedigend sterke druk
Veel Fikssupporters waren afgereisd naar Kamerik om daar hun team in actie te zien tegen SDO. De supporters van de thuisclub zorgden met tromgeroffel voor een ongekend aantal decibellen, dat vocaal werd opgevoerd door de meegereisde Fiksers. Ze zouden een prima wedstrijd van hun team zien met kwalitatief goed korfbal.
Trainer Bas Harland straalde na afloop: “Dit is tot nu toe de beste zaalwedstrijd dit seizoen van Fiks. De verdedigende scherpte van mijn team was uitstekend. De aanvalsopbouw van de tegenstander werd ontregeld door de druk die Fiks verdedigend zette met als gevolg veel intercepties door sterk voorverdedigen.  Hierdoor werd bereikt dat het aanvalsspel van de opponent zeer onrustig verliep” verklaarde hij.

Melissa Heijne scorend dominant
Direct na het beginsignaal was dit spelbeeld zichtbaar. SDO nam na het beginsignaal de bal uit en direct onderschept door de Fiksverdediging. Na 10 seconden scoorde Melissa Heijne de openingstreffer en nog binnen de minuut trof ze opnieuw doel. Met name in de eerste helft zou genoemde speelster scorend haar stempel op de wedstrijd zetten. Ze scoorde na 2-2 opnieuw twee maal en zou in de eerste helft tot zes treffers komen. Bas Harland: “Melissa heeft een geweldig zuiver schot. Dit buitte ze, geholpen door haar vakgenoten, deze wedstrijd uitstekend uit en met in totaal acht treffers was ze scorend van groot belang.” Melissa werd in de tweede helft vervangen. “Ik zat er conditioneel doorheen na zo’n scorende flow”, gaf ze als reden. Ze maakte er acht.

Collectief sterk
Alleen bij 2-2 had SDO even perspectief op resultaat. Daarna verwierf Fiks definitief controle over de wedstrijd en vertaalde dat in de score. Bij rust was de voorsprong 5-10. In de tweede helft gaf Fiks nog meer allure aan de ontmoeting door uitstekend verdedigen en kwalitatief goede aanvalsacties. De voorsprong werd geleidelijk steeds verder uitgebouwd. “Reden voor mij om later in de wedstrijd de reserves in te zetten. Vooral Sam Coli en Yvette speelden prima. Ook in de laatste 10 minuten bleef de formatie uit Oegstgeest scherpte behouden; van 13-18 liep de eindstand op naar 15-24.
Scores: Melissa Heijne (8), Roy Vreeken en Youp Coli (4), Mart Hortensius (3), Michelle Rozenbroek (2), Jan Anholts, Ilse Hazekamp en Kelsey Heijne (1).