Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks houdt ongeslagen status

6 december 2023 11:30

Wim van Tuijl

Fiks heeft ook de vierde zaalcompetitiewedstrijd in winst omgezet. In eigen huis werd van het Groningse NIC met 27-23 gewonnen. Michelle Rozenbroek werd voorafgaand gefeliciteerd met het spelen van haar 100e wedstrijd voor Fiks.

Moeizame fase
Genoemde winst tegen de nummer laatst was geenszins ruim. Dit had mede te maken met de moeizame eerste 17 minuten, waarin de thuisclub geregeld een achterstand moest wegwerken. Trainer Bas Harland was na afloop niet te spreken over de verrichtingen van zijn team in die fase. “De spelers van één van de vakken gingen mee in het gejaagde spel van de tegenstander, waardoor er weinig lijn zat in het aanvallende vermogen. Dit trok ook een negatieve wissel op het verdedigende werk. Drie strafworpen gingen mis en ook uit vrije ballen werd te weinig gescoord. Gezien het kwaliteitsgehalte van de tegenstander had er veel ruimer gewonnen moeten worden. Eigenlijk liet mijn team na een statement naar de andere ploegen van onze poule te maken”, analyseerde hij.

Scorende suprematie
Na 9-11 onderging het spel van Fiks een metamorfose en reikte het niveau, zoals de trainer het graag wil zien. Nog voor rust kwam een einde aan de illusies van Nic om voor een verrassing te zorgen. Er volgde een scorende flow van zeven treffers op rij, zonder dat Nic daar een antwoord op had. Na rust voegde Fiks daaraan nog drie rake inzetten aan toe, waardoor de stand op 19-11 kwam. Enkele doelpunten ontstonden uit zeer fraaie aanvalsacties. Deze ruime voorsprong was voldoende voor een definitieve wending. Tot 10 minuten voor het einde behield Fiks de ruime marge. Zo tevreden Bas Harland was over de wending die zijn team afdwong, zo zuur uitte hij zich over de slotfase. “Die was niet goed”, sprak hij. “In de komende wedstrijden komen we uit tegen de sterkere tegenstanders en kan mijn ploeg zich niet zulke zwakke spelperiodes permitteren.”
youp Coli werd met 7 treffers topscorer. Overige scores: Roy Vreeken (5), Hilde Warmerdam (4), Mart Hortensius, Kelsey Heijne en Michelle Rozenbroek (3) en Jan Anholts (2).

Fiks 2 mocht even dromen
Fiks 2, uitkomend in de Reserve Korfballeague 2, mocht in de eerste helft even ruiken aan een positief resultaat. Tegen Blauw Wit leidde een aanvallend zeer sterke fase tot een 9-3 voorsprong. Daarna liet de geroutineerde tegenstander zijn ware aard zien. Met prachtige aanvalsacties en een scherp schot veroverde de Amsterdamse formatie de voorsprong nog voor rust en bouwde die op voor Fiks kansloze wijze uit naar een 18-28 eindstand. Daarmee wacht Fiks 2 nog steeds op de eerste punten.

Timo Dezentje (4), Jaroline Flinkert (3), Loes Buitendijk, Yvette Schipper, Sam Coli en Sara de Visser (ieder 2), Tim van Polen, Mitchel Trap en Miquel van Welzen (1) scoorden.