Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks verliest voor vijfde keer met één punt verschil

12 maart 2023 17:15

Wim van Tuijl

Fiks heeft net niet de smaak van een resultaat mogen proeven. In Dordrecht trok Deetos/Snel met 16-15 aan het langste eind.

Voor de vijfde keer met slechts één punt verschil verliezen, ontlokt de vraag aan de trainer of er sprake is van pure pech. “Dit kan aan de ene kant bevestigd worden, maar het geeft ook aan dat Fiks net tekortkomt in deze zware competitie op Korfballeague 2 niveau”, geeft hij aan. “Maar eigenlijk hadden wij best wel een punt verdiend”, concludeerde hij.

Uitstekend debuut Mitchel Trap
Fiks kende de nodige geblesseerde spelers. Roy Vreeken en Jan Anholts moesten noodgedwongen vanaf de kant toekijken. Ook basisspeelster Michelle Rozenbroek is na lang blessureleed nog niet volledig inzetbaar. Bas Harland had gekozen om Mitchel Trap zijn debuut te laten maken op dit hoge niveau. Een goede keuze. “Hij speelde geweldig, met name als rebounder. Hij stond tegenover een ervaren directe tegenstander, die hij onwijs goed partij gaf. Bovendien maakte hij in de slotfase zijn eerste treffer als speler in de Korfballeague”, complimenteerde Bas de nog jonge Mitchel.

Boeiend scoreverloop
De trainer bevestigde het lage aantal treffers bij rust (5-5). Met name het eerste aanvalsvak had veel moeite om tot goede acties te komen. Geregeld waren verkeerde keuzes in de passing te zien. De tegenstander behaalde weinig rendement uit het aanvallende overwicht. Na 8 minuten had Deetos slechts een 3-0 voorsprong opgebouwd. Pas rond de 12e minuut verdween voor Fiks de hatelijke 0 van het scorebord door een treffer van Kevin Vreeken. Het was de inleiding voor betere aanvallende activiteiten. Grote inzet leidde ertoe dat de achterstand geleidelijk werd ingelopen en de tweede helft zicht bood op een gunstige afloop.

Het publiek kreeg in de tweede helft waar voor z’n geld. Binnen twee minuten was het aantal treffers uit de eerste helft verdubbeld (10-10). Hoewel de thuisploeg met klein verschil het voortouw had, bleef Fiks op doorzettingsvermogen terugkomen, zodat het treffen tot aan het slot zeer aantrekkelijk was voor het publiek. Twee minuten voor tijd maakte Mitchel Trap zijn debuut goal en was er perspectief voor een gelijkmaker, die helaas uitbleef.

Mart Hortensius was voor Fiks topscorer met vijf treffers. Kevin Vreeken (3), Ilse Hazekamp en Melissa Heijne (ieder 2) en Lianne Anholts, Hilde Warmerdam en Mitchel Trap (allen 1) scoorden ook.