Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks kan wederom in slotfase wedstrijd niet aanhaken

5 december 2022 10:45

Wim van Tuijl

Afgelopen zaterdag heeft Fiks ook de vierde wedstrijd in League 2 niet kunnen winnen. In Amsterdam trok de oudste club van Nederland AW.DTV (125 jaar) aan het langste eind. Met een 23-19 verlies verliet Fiks de hoofdstad van Nederland.

Perspectief in eerste helft goed
In de eerste helft speelde Fiks op goed niveau. De thuisploeg speelde tot de 17e minuut rommelig. Het uitte zich in geregeld balverlies en vaak was na één schot de aanval voorbij door de goede rebound van de Fiksverdediging rond de korfzone. Het spelbeeld vertaalde zich in een voorsprong van 3-7, waarbij met name Melissa Heijne zich met vier treffers onderscheidde. “Die voorsprong had trouwens een hogere marge moeten hebben en dat gegeven had kunnen leiden tot meer vertrouwen in een goede afloop”, aldus een teleurgestelde Bas Harland. Een belangrijke ontwikkeling ten gunste van de tegenstander was de inzet van de veelscorende reeds 37-jarige vaste invalster Ilona v.d. Berg. Haar eerste schot trof direct doel en dat bleek een oppepper voor het gehele team. Binnen drie minuten was de verkregen voorsprong geheel ingelopen. Dominic van Welzen gaf zijn team weer perspectief door twee afstandstreffers. Fiks zou daarmee met een 7-9 voordelige stand gaan rusten.

Domper in tweede helft
De tweede helft verliep dramatisch voor de ploeg uit Oegstgeest. Alleen bij 8-10 en 10-11 had Fiks nog de leiding. Rake inzetten van ondermeer genoemde invalster leidde tot een ommekeer. AW.DTV pakte met 12-11 de leiding en zou de voordelige stand blijven vasthouden en geleidelijk uitbreiden tot maximaal 5 punten. De thuisploeg verdedigde steeds beter. “Het aanvalsspel van Fiks werd te voorspelbaar en de tegenstander ging daar verdedigend op anticiperen. Helaas gaf mijn team in de laatste zes minuten de wedstrijd, net als tegen TOP en Dalto, uit handen. Op dit hoge niveau moet je 50 minuten zeer scherp kunnen blijven spelen. Daar moeten we aan werken tijdens trainingen”, besloot Bas Harland.

Scores: Melissa Heijne (5), Dominic van Welzen (3), Ilse Hazekamp, Kevin Vreeken, Youp Coli en Timo Dezentje (allen 2), Mart Hortensius, Kelsey Heijne en Roy Vreeken (ieder 1).