Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks en Sporting Delta delen punten

18 oktober 2022 11:00

Wim van Tuijl

Fiks moest, evenals vorige week, genoegen nemen met een gelijkspel. In eigen huis bleek een 17-17 gelijkspel het maximaal haalbare.

Resultaat volgens verwachting
De confrontatie verliep conform de verwachtingen. Beide ploegen zijn zeer aan elkaar gewaagd. Vrijwel onmogelijk om van tevoren een voorspelling te doen. Dit vertaalde zich duidelijk in het scoreverloop. Geen moment was er sprake van een beslissende demarrage. Zowel Fiks als de tegenstander hadden even perspectief daarop bij een voorsprong van maximaal twee punten: Fiks met 10-8 bij rust en Sporting Delta bij 4-6, 5-7 en na de thee met 10-12. In de eerste helft leed Fiks aanvallend te snel balverlies en kwam het verdedigend onder druk. Goede scoringsmogelijkheden van de opponent gingen mis en ook vanaf de strafworpstip werd een keer gefaald. Mogelijk een dure misser, gezien de uitslag. “In de eerste helft groeide Fiks in verdedigend opzicht met meer intercepties van de bal in de korfzone. Het verklaarde dat mijn team beter in de wedstrijd kwam en na de 5-7 aanvallend meer de regie overnam”, sprak trainer Bas Harland na afloop. Scores van Dominic van Welzen, Kelsey Heijne, Roy Vreeken en Youp Coli (2) brachten de thuisploeg op een 10-8 voorsprong bij rust.

Het was geen definitieve wending. Sporting Delta kwam in de eerste 10 minuten na rust scorend goed voor de dag. Vier treffers op rij dwongen Fiks tot aanvallende scherpte. “Evenals in de eerste helft zag ik twee teams met een enorme drive om de winst te willen pakken. Jammer dat we niet goed uit de kleedkamer kwamen en de voorsprong niet konden uitbouwen. Nu moesten we, evenals vorige week, keihard werken om in de wedstrijd te blijven. Winstpunt vond ik dat we door betere korfbezetting meer schotkansen kregen, maar feit is dat Sporting Delta minder kansen nodig had om tot scoren te komen. Complimenten aan mijn team om zo vaak vanuit een achterstand terug te komen en de stand dus recht te trekken. Na 16-17 bepaalde de prima invallende Timo Dezentje de eindstand op 17-17. Voor het publiek een interessante wedstrijd met een terecht resultaat.

Scores: Youp Coli (4), Roy Vreeken (3), Dominic van Welzen, Timo Dezentje, Lianne Anholts en Mart Hortensius (allen 2), Kelsey Heijne en Jan Anholts (ieder 1).

Fiks 2 trad ook aan tegen Sporting Delta. Na een belabberd begin (3-7 achterstand) volgde prima herstel. Uiteindelijk ging na een zinderend slot de winst met 14-13 naar het team van Rob Schoof. Op de ranglijst staat Fiks 2 er prima voor in de jacht naar een plek in de hoogste reserveklasse volgend veldseizoen.