Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks neemt punt mee uit Dordrecht

10 oktober 2022 14:30

Wim van Tuijl

Fiks heeft in Dordrecht de wedstrijd tegen DeetosSnel niet in winst kunnen omzetten. Toen het slotsignaal klonk stond er 18-18 op het scorebord.

Vrijwel de gehele wedstrijd heeft geen van beide teams een voorsprong gehad die basis bood voor een definitieve doorbraak. Afwisselend stond dan weer Fiks met minimaal verschil voor en even later had de tegenstander eenzelfde voorsprong. Dit gegeven gaf wel aan dat de ontmoeting tot het laatste moment spannend was. Trainer Bas Harland was na afloop realistisch in zijn analyse. “Een gelijkspel is een terechte uitslag. Beide ploegen gaven elkaar niet veel toe. Met name in de tweede helft was Nout v.d. Wal van Deetos onverdedigbaar en scoorde veel. Hij was dan ook van grote waarde voor zijn team. Fiks bleef scores beantwoorden en werd geen moment uit de wedstrijd gespeeld. Als collectief hebben wij het goed gedaan en dat nemen we mee naar de volgende ontmoeting”, concludeerde de trainer van Fiks.

Al in de eerste helft was er sprake van een gelijkopgaand spelbeeld. Dit werd vertaald in een 8-8 ruststand. Namens Fiks had Kelsey Heijne een flinke bijdrage in de score. Zij kwam tot vier treffers en haar zus Melissa Heijne wist het gat van de korf twee keer te vinden. Jan Anholts scoorde na 4-3 en Lianne Anholts bracht op slag van rust bij 8-7 de stand in evenwicht. Het tweede gedeelte was een kopie van de eerste rondgang. Iedere minimale uitloop kreeg vrijwel binnen een minuut een treffend antwoord. In de slotfase leek de thuisploeg de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Twee minuten voor tijd veroverde Deetos met 18-16 de voorsprong, maar Roy Vreeken zette zijn stempel op de wedstrijd door tweemaal tot een treffer te komen. Zo nam Fiks toch een punt mee naar Oegstgeest.

Scores: Kelsey Heijne (5), Melissa Heijne, Roy Vreeken en Mart Hortensius (allen 3), Jan Anholts (2), Lianne Anholts en Youp Coli (beiden 1).

Fiks 2 op koers
Fiks 2 speelde voorafgaand aan de wedstrijd van Fiks 1 tegen DeetosSnel 2. Hier was sprake van een nadrukkelijker verschil. Alleen bij 2-1 had de tegenstander een voorsprong, waarna de formatie van trainer Rob Schoof de wedstrijd in handen nam en tot en met het einde aan de leiding ging. Na een ruststand van 8-11 kwam er een 18-20 uitslag op het wedstrijdformulier te staan. Gezien het spelbeeld een terechte zege. Fiks 2 heeft als doel om bij de eerste zes te eindigen. De huidige stand van zaken laat zien dat het een realistische verwachting is.

Timo Dezentje onderscheidde zich met 6 treffers. Jesse Trap en Sam Coli maakten er ieder 3. Loes Buitendijk, Miquel van Welzen en Jarolien Flinkert (2), Jessica Brandt en Dionne Blangé (1) waren verantwoordelijk voor de overige scores.