Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks geeft voorsprong uit handen

25 april 2022 19:00

Wim van Tuijl

De tweede helft van de veldcompetitie is voor Fiks met een deceptie begonnen. Het is niet gelukt om in Eindhoven met de winst terug te keren. Met 16-14 bleef DSC aan de goede kant van de score.

De eerste helft verliep voortvarend. “Fiks verdedigde uitstekend en legde de aanvallende impulsen van de tegenstander uitstekend aan banden. De aanvalsacties werden goed verstoord. Daarbij kwam dat het schot van de Eindhovenaren ver te zoeken was”, vertelde teamleider Nico van Welzen. Fiks profiteerde en bouwde aan een verdiende voorsprong. Het leverde een bijzondere ruststand op van 2-8. Het typeerde het goede verdedigen, want scoren van twee treffers in één helft is een zeldzaamheid.
In de tweede helft kwam DSC scorend beter in de wedstrijd. De voorsprong kalfde geleidelijk af, omdat Fiks niet in staat was voldoende te blijven mee scoren. Lange tijd bleef er perspectief op resultaat, maar vier minuten voor tijd ging het mis. “Extra zuur, als je beseft dat Fiks het grootste deel van de wedstrijd op voorsprong heeft gestaan”, zei Nico tot slot.

De eerstvolgende wedstrijd is na de voorjaarsvakantie. Op zaterdag 14 mei treedt Fiks in eigen huis aan tegen Swift. Aanvang: 15.30 uur.