Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks overtuigt tegen ODIK

29 november 2021 12:30

Wim van Tuijl

Fiks heeft de uitwedstrijd tegen ODIK overtuigend gewonnen met 24-30. Daarmee zijn de eerste twee competitiepunten in deze jaargang van de zaalcompetitie binnen. Gezien het feit dat Fiks in de veldcompetitie twee klassen hoger speelt, was het geen verrassend resultaat.

Dames scorend actief
De thuisploeg kende alleen bij 1-0 een voorsprong. Deze werd binnen twee minuten omgebogen in een 1-3 voorsprong door inzetten van Lianne Anholts, Melissa Heijne en Kevin Vreeken. Fiks leek in het eerste kwartier vroegtijdig een beslissing te forceren. Na 16 minuten stond er een 4-10 voordelige stand op het bord. ODIK knokte zich weer in de wedstrijd en kwam uiteindelijk terug tot 12-13. Teamleider Nico van Welzen beaamde dit. “In de eerste helft kwamen we niet echt los. Dit gaf de tegenstander vertrouwen dat er misschien toch iets viel te halen.” Dit beeld veranderde in de tweede helft. Net als in de eerste 25 minuten waren de dames van Fiks uitstekend op schot. “Er was een nadrukkelijk klassenverschil tussen de dames van ODIK en die van Fiks. De heren ondersteunden hen prima in de aanvalsacties”, sprak Nico. Dit viel af te lezen in het spelbeeld. De suprematie van de dames over hun directe tegenstandsters was groot. De heren zorgden door prima assists dat zij de gelegenheid kregen om te scoren. Van de 30 treffers kwamen er 20 van de dames. Uit het bovenstaande valt af te leiden dat Fiks als team uitstekend heeft gespeeld. In de tweede helft liep Fiks snel weg van de tegenstander en zou ODIK geen moment de ophanden zijnde zege kunnen bedreigen.
Doelpunten Fiks: Michelle Rozenbroek (7), Melissa Heijne (5), Lianne Anholts (5), Ilse Hazekamp (3), Youp Coli (4), Dominic van Welzen (3) en Kevin Vreeken (3).

Versterkte degradatieregeling
De Korfbalbond wil het aantal clubs in de korfballeaque terugbrengen van 12 naar 10. Dit betekent dat uit elk van de twee hoofdklassen er drie in plaats van twee verenigingen degraderen. Voor Fiks een flinke opgave om handhaving te bewerkstelligen. Winnen van ploegen als ODIK is absolute noodzaak. En dat heeft Fiks afgelopen zaterdag gedaan.
Het is echter nog de vraag hoe het verder moet met de competitie nu vanwege de coronamaatregelen alle locaties om 17.00 uur dicht moeten. Trainen bijvoorbeeld is dan niet meer mogelijk. Dit probleem geldt ook voor de komende wedstrijd in De Cuyl, waarvan de aanvang om 16.30 uur staat gepland.