Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks moet in slotfase genoegen nemen met puntendeling

15 mei 2023 18:15

Wim van Tuijl

Fiks kwam tegen Dos Westbroek niet verder dan een gelijkspel. Bij het slotsignaal stond er 17-17 op het bord.

Gevoelig puntverlies
De druiven waren na afloop zuur. Veel teleurstelling dus voor spelers en technische staf van Fiks. Begrijpelijk. De gehele wedstrijd kende Fiks een voorsprong, behalve in de laatste minuut. De thuisploeg overbrugde een 16-17 achterstand en hield alsnog een punt over aan deze ontmoeting. Ontgoocheld keerde Fiks richting Oegstgeest.

Fiks begon voortvarend en bouwde in de eerste 10 minuten een 0-5 voorsprong op. Trainer Bas Harland: “In die fase speelde Fiks voortreffelijk. Aanvallende scherpte was volop aanwezig en in de aanvalsopbouw werden juiste keuzes gemaakt. Helaas zag ik het spelniveau dalen.” Dos begon terug te keren in de wedstrijd. Geleidelijk kalfde de voorsprong af tot 4-6 in de 20e minuut. “Na 0-5 had Fiks met meer geduld moeten aanvallen”, vervolgde Bas. In de laatste fase van de eerste helft tot de 8e minuut van de tweede helft leek Fiks de controle over de ontmoeting te heroveren. Na de 7-11 ruststand bouwde Dominic van Welzen de voorsprong uit naar, opnieuw, een marge van vijf punten.  “In de fase vlak daarna verzuimde mijn team om de beslissing te forceren. “Zou Fiks een punt verder zijn uitgelopen, dan denk ik dat winst zeker was gesteld”, gaf een teleurgestelde trainer aan. Volgens hem had in die fase scherper moeten worden uitverdedigd. Teruggekomen tot 11-13 kreeg de thuisploeg het vertrouwen dat er wat te halen viel. Fiks speelde krampachtiger en kon de goede lijn, die het op bepaalde momenten had, niet voortzetten.  Dit leidde uiteindelijk tot de deceptie in de laatste minuut: geen winst maar een teleurstellend gelijkspel na de hele wedstrijd op voorsprong te hebben gestaan. Wel houdt Fiks perspectief op promotie haar het hoogste niveau van de landelijke veldcompetitie. Zie korte uitleg bij Fiks 2.

Scores: Dominic van Welzen (5), Melissa Heijne (4), Roy Vreeken (3), Lianne Anholts, Kelsey Heijne, Youp Coli, Ilse Hazenkamp, en Kevin Vreeken.

Fiks 2 promoveert naar hoogste reserveniveau veldcompetitie
Fiks 2 schrijft clubhistorie. Voor het eerst in het 96-jarig bestaan gaat het tweede selectieteam op het hoogste landelijke reserveniveau spelen. Dit betekent net zo hoog als bijvoorbeeld PKC 2. De oorzaak is een veranderde opzet van de veldcompetitie door de KNKB, waardoor meer ploegen op het hoogste niveau gaan spelen. De indeling zal meer regionaal zijn. Dit vergroot de kans op meer publiek. Later volgt meer uitleg. De winst van Fiks 2 bij Valto 2 (16-17) was voldoende om al vier wedstrijden voor het einde van de competitie zeker te zijn van een plek bij de eerste zes in de reserve Hoofdklasse; een voorwaarde voor promotie. Een groot succes voor het team van trainer Rob Schoof en teamleider Rob Coli.