Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks beslist tegen Meeuwen de wedstrijd al in eerste helft

24 januari 2024 14:00

Wim van Tuijl

Fiks heeft afgelopen zaterdag in sporthal De Cuyl weinig ‘Meeuwenoverlast’ ervaren van tegenstander De Meeuwen. Na het slotsignaal van de arbitrage stond een klinkende 31-20 als eindstand op het bord. Daarmee blijft de formatie van trainer Bas Harland in de race om de titel.

Beslissende demarrage in eerste helft
De eerste minuten verliepen stroef voor de thuisclub. De Meeuwen mocht bij 0-1 en 1-2 even het aroma proeven van een voorsprong. Vanaf de vijfde minuut zette Fiks de wedstrijd naar de hand. “Verdedigend speelde mijn team zeer scherp met veel balwinst door snelle intercepties. De tegenstander ging aanvallend steeds onrustiger spelen. De aanval van Fiks nam het energieke karakter van de verdediging mee in het spel en vertaalde het in hoog rendement voor wat betreft de afronding van de kansen; met name in de eerste helft”, verklaarde Bas Harland. Met name na 4-3 liep de teller hard op. Mart Hortensius (6) en Hilde Warmerdam (4) leverden een grote bijdrage aan de ruststand die uitkwam op 19-9. Het bewijst de indrukwekkende suprematie die Fiks in de eerste helft demonstreerde. Gezien het klassenverschil tussen beide teams mocht geconcludeerd worden dat de winst binnen was.

Fiks blijft regie behouden
De Meeuwen ging in de tweede helft meer mee scoren. “Tijdens de pauze spraken we af om het niveau van de eerste helft een vervolg te geven na rust. Dit lukte niet helemaal”, constateerde Bas. Hij bedoelde met name de eindfase Fiks had de voorsprong geleidelijk uitgebreid naar een marge van 14. Feit was wel dat de opponent scorend wat beter in de wedstrijd was gekomen. Geen moment zou de zege in gevaar komen. Na 19-11 herwon Fiks aan nieuw aanvallend elan. De regie bleef ook in de tweede helft bij Fiks. Dominic van Welzen ontpopte zich als topscorer in het tweede gedeelte (4 treffers). Wie ze ook scoort, maakt weinig uit. Er was sprake van een collectieve teamprestatie. Na 30-16 deed de tegenstander in de slotfase scorend wat terug. Eindstand 31-20.

Mart Hortensius en Hilde Warmerdam werden beiden topscorer met ieder 7 treffers. Overige doelpuntenmakers: Dominic van Welzen (6), Jan Anholts (4), Kelsey en Melissa Heyne (beiden 2), Michelle Rozenbroek, Youp Coli en Roy Vreeken (allen 1).

Vermelding
Twee speelsters verdienden een eervolle vermelding. Melissa Heyne speelde haar 150e wedstrijd voor Fiks. Ilse Hazekamp speelde voorlopig haar laatste wedstrijd vanwege zwangerschap.