Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks stelt in tweede helft orde op zaken

14 september 2020 13:15

Fiks kon in opgewekte stemming vanuit het verre Middelburg de reis terug naar Oegstgeest aanvaarden. Uit deze zin valt af te leiden dat de formatie van trainer Aad van Rijthoven en teamleider Nico van Welzen de winst (17-21) had behaald.

Deze afloop kenmerkte zeker niet het verloop van de eerste helft. Na de openingsscore van Swift volgden treffers van Michelle Rozenbroek en Melissa Heijne. Dit was de enige voorsprong van Fiks in de eerste helft. Deze treffers waren van de dames. Ze vormden de inleiding van de buitengewoon grote inbreng van de scorende productie van de Fiksdames. “Van de 21 treffers waren er 15 van hun afkomstig”, sprak een trotse Aad van Rijthoven na het slotsignaal. Voor de vreugde van de winst kon worden gevierd doorliep Fiks een moeizame eerste helft. Swift profiteerde van afstand goed van de ruimtes en was goed op schot. Het was geen signaal dat Fiks uit de wedstrijd werd gespeeld. Het verdedigen was scherp en op juiste momenten was er scorend antwoord. Swift had een paar scorende heren, die met name in de eerste helft productief waren. “Twee dames die niet zelden vaak goed zijn voor 12 rake inzetten werden uitstekend aan banden gelegd en dit remde de productie van de tegenstander”, complimenteerde Aad het verdedigende werk. Al in de eerste helft gaven zij hun visitekaartje van goede scorende vorm af. Na de enige achterstand van drie punten waren Ilse Hazekamp, Michelle Rozenbroek en Melissa Heijne er verantwoordelijk voor dat de ruststand uitkwam op 12-11. De terugkeer in de wedstrijd begon zich af te tekenen.

Wenteling

Het viel aan het spel na rust af te lezen dat de trainer zijn team een boodschap had meegegeven. Vooral aanvallend was verbetering zichtbaar. De bal ging langer rond. Aad hierover: “Fiks speelt impulsief goed korfbal. Als het spel en de scorende scherpte in een flow zitten, dan kan je snel tot schot komen. Dit was onvoldoende in de eerste helft en dan is het belangrijk verzorgd aanvallend te spelen. De bal moet langer rondgaan en is het zaak geduldig af te wachten tot de rebound goed staat zodat het mogelijk wordt meerdere schoten per aanval te ondernemen”, verklaarde hij het uitstekende aanvalsspel in de tweede helft. Vooral in het tweede kwartier ging de wedstrijd kantelen. Michelle Rozenbroek (2), Roy Vreeken en Lianne Anholts en Melissa Heijne bogen 15-14 om naar 15-19. De Zeeuwse tegenstander zou met nog ruim tien minuten te spelen niet in staat zijn tegen het stug verdedigende Fiks een wending aan de wedstrijd te geven. Beide teams scoorden nog ieder twee keer zodat 17-21 de eindstand werd. Speler Jan Anholts: “We hebben het als team goed afgedwongen in de tweede helft.” Vermeldenswaard is de productie van de dames: Melissa Heijne werd topscoorder met zes inzetten. Michelle Rozenbroek (5), Ilse Hazekamp (2), Lianne Anholts (2) completeerden de 15 rake schoten. Roy Vreeken en Jan Anholts (ieder 2), Kevin Vreeken en Dominic van Welzen completeerden het aantal van 21.
Komende zaterdag wacht de kraker tegen medekoploper Meervogels. Saillant detail: De selectie van deze tegenstander wordt getraind door Rick Nell, die vrij recent Fiks vier jaar onder de hoede had. Onder zijn leiding klom Fiks op van de eerste naar de Hoofdklasse. Het is de succesvolste trainer van Fiks ooit geweest. Nu echter is hij trainer van Meervogels en kent Fiks als geen ander. Er wacht een bijzondere en hopelijk spannende confrontatie. Aanvang is 16.00 uur.