Fiks 2 ondanks nederlaag nog in de race voor kampioenschap

27 maart 2023 22:45

Wim van Tuijl

Het tweede selectieteam is ondanks het verlies tegen Koog Zaandijk 3 nog niet kansloos voor de titel. De reden is dat koploper Dalto 3 ook heeft verloren. Het is een knappe prestatie van het team van trainer Rob Schoof en teamleider Rob Coli dat Fiks 2 zich als debutant zo nadrukkelijk profileert in de reserve Hoofdklasse.

De start van de wedstrijd afgelopen zaterdag was prima. Na 11 minuten prijkte er een 5-1 voorsprong op het scorebord. Daarna was het spel beduidend minder. Met name in de aanvalsopbouw ging er veel mis. De opponent kwam beter in het spel en ging aanvallend druk uitoefenen. De voorsprong smolt en veranderde in een kleine achterstand. Fiks bleef wel mee scoren. Door het kleine verschil was er zicht op een kanteling ten goede. Die leek zich af te tekenen toen Youp Coli zijn team in minuut 39 met twee treffers weer op voorsprong zette. Het betekende geen ommekeer. De tegenstander kende in scorend opzicht geen verslapping en zou alsnog met 18-21 de zege meenemen.

Komende zaterdag speelt Fiks in Zaandam de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het al gedegradeerde ZKV 2. Alleen bij winst van Fiks en verlies van koploper Dalto 3 kan het kampioenschap worden gevierd.

Scores: Youp Coli (4), Jarolien Flinkert, Timo Dezentje en Tim van Polen (ieder 3), Jessica Brandt (2) en Dionne Blange, Sam Coli en Loes Buitendijk (ieder 1).

Fiks B2 kampioen
Fiks B2 heeft de titel in de wacht gesleept. Het team van trainers/coaches Mitchell van Strien en Miquel van Welzen behaalde in de kampioenswedstrijd een overtuigende 19-11 zege. Het was een perfect seizoen, waarin alle wedstrijden met een zege werden afgesloten.