Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks kansloos in streekderby tegen Tempo

1 maart 2023 14:30

Fiks heeft in Alphen a.d. Rijn de punten moeten laten aan Tempo. De uitslag van 31-18 aan het slot van de wedstrijd spreekt boekdelen.

De eerste 6 minuten zette Tempo de toon door met 4-0 voor te komen. Daarmee gaf de thuisploeg aan dat er voor Fiks in Alphen niets te halen viel. Fiks raakte zowel in de opbouw als rond de korfzone te snel de bal kwijt. Vooral tijdens de eerste 19 minuten was hier sprake van. Tempo kon gemakkelijk veel doelpogingen ondernemen en werd voor het grote overwicht in schotpogingen beloond. Het team van Bas Harland kwam 13-3 achter. Bas Harland: “Tempo kon aanzienlijk meer schotpogingen ondernemen dan mijn formatie en het ontbrak niet aan zuiverheid. Vandaar die achterstand”, legde hij uit. Bovendien miste Fiks deze wedstrijd alle vrije ballen en twee strafworpen.
De grote voorsprong zou geen garantie zijn dat de tegenstander de wedstrijd ongedwongen kon uitspelen. Fiks richtte zich op en kwam in een fase dat het de schroom van zich afschudde. “Fiks ging Tempo dwingen tot bepaalde aanvalskeuzes en dat werkte.” De verdediging onderschepte vaker de bal en de aanval kreeg meer mogelijkheden. In vijf minuten tijd scoorde Fiks 7 keer, onder wie Mart Hortensius (3) en Kevin Vreeken (2). Laatstgenoemde speelde zijn 300ste  wedstrijd voor Fiks 1. De ruststand van 14-10 gaf aan dat de wedstrijd geenszins was beslist.
In de tweede helft kwam Fiks aanvankelijk nog dichterbij (16-14). Bas Harland: “We waren in die fase zeer doortastend en initiatiefrijk. Maar tussen 16-14 en 21-14 verloren we definitief grip op de wedstrijd. De tegenstander heeft Jelle en Tom Steenbeek in de gelederen als spelbepalende heren, die in staat zijn op de juiste momenten het verschil weer te maken”, gaf hij aan. Ze scoorden respectievelijk 8 en 6 keer. Fiks droop af met een ruime 31-18 nederlaag.
Scores: Mart Hortensius (5), Kevin Vreeken (4), Kelsey Heijne en Dominic van Welzen (ieder 3), Lianne Anholts, Jan Anholts en Melissa Heijne (allen 1).