Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks blijft met lege handen

12 december 2022 13:30

Wim van Tuijl

Opnieuw is het Fiks niet gelukt om punten te behalen in de Korfballeague 2. In de vijfde ronde van de competitie ging Fiks kansloos onderuit tegen Tempo. De uitslag van 23-33 spreekt boekdelen.

Tempo controleert grotendeels de wedstrijd
Er was in sporthal De Cuyl sprake van een heuse streekderby. Tempo huist namelijk in Alphen a.d. Rijn. Vanaf het begin van de wedstrijd viel op dat de tegenstander veel rebound had in de paalzone. Dit leidde tot veel meer schotpogingen dan aan Fikszijde. Het vizier van de schutters stond in de aanvangsfase nog niet op scherp en bleven treffers uit. Verrassend pakte Fiks de leiding, omdat de eerset twee schoten van Mart Hortensius goed vielen. Kevin Vreeken en Youp Coli hielden hun team tot aan de negende minuut aan de leiding. Na 4-4 sloeg de tegenstander in scorend opzicht toe. Zes minuten later was de stand 4-10. Het bleek achteraf de beslissende demarrage. Fiks kon alleen volgen, maar zag elke treffer beantwoord. De rust brak aan met een 11-17 tussenstand.

In de tweede helft behield Tempo suprematie over de ontmoeting houden. Geleidelijk zou de achterstand verder oplopen. Timo Dezentje werd door de trainer nog in de ploeg gebracht. Hij zou met zijn vier treffers zeker scorende waarde hebben. De tegenstander verslapte echter niet als het ging om tegen scoren. Tempo beschikt over ervaren en veelscorende heren, maar in deze wedstrijd hadden de dames ook een nadrukkelijk aandeel in de productie. Eindstand 23-33.

Trainer Bas Harland: “Als ik een oorzaakanalyse doe, dan is het een feit dat Tempo veel vaker kon aanleggen voor een schotpoging, omdat de rebound voortdurend goed stond. In de voorfase naar het schot gaf mijn team te weinig druk. In de drie voorgaande wedstrijden was dat beter verzorgd. Nu had ik met mijn team in de deze week tijdens de trainingen meegegeven om meer aanvalsgericht te spelen in de hoop meer scorend rendement te behalen. De focus kwam dus minder op verdedigen te liggen. Het bleek in deze wedstrijd niet de juiste keuze”, verzuchtte hij. “Mede door deze spelwijze kwam Tempo op zo’n hoog aantal treffers en hebben we de tegenstander achteraf bezien in een zetel geholpen”, gaf Bas tot slot aan.

Scores: Mart Hortnsius (6), Timo Dezentje en Hilde Warmerdam (ieder 4), Melissa Heijne en Kevin Vreeken (beiden 3), Kelsey Heijne (2) en Youp Coli (1).