Facebook Toestaan Niet toestaan

Deceptie Fiks in eerste zaalwedstrijd

14 november 2022 16:15

Wim van Tuijl

Fiks is kende een slecht debuut in de Korfballeague 2. In Arnhem ging de wedstrijd tegen Oost-Arnhem met 33-15 verloren. Een teleurstellend resultaat.

Kansloze missie na 6-6
De start verliep voortvarend. “Mijn team had controle over de wedstrijd en was tot en met de vijfde minuut trefzeker”, gaf trainer Bas Harland aan. Mart Hortensius had de eer om voor Fiks de eerste treffer te scoren in de nieuwe klasse waar zijn team naartoe is gepromoveerd. Na de gelijkmaker liep Fiks uit naar 1-4 door inzetten van Melissa Heijne, Jan Anholts en Mart Hortensius. “Het leek wel dat de tijdstraf voor een tegenstander juist het beste in Oost-Arnhem naar boven bracht”, vertolkte Bas. Hij zag het spel van de tegenstander sterk verbeteren en de voorsprong van zijn team krimpen. Scores van Mart Hortensius en Jan Anholts hielden Fiks tot 6-6 in de wedstrijd, maar daarna volgde een aanvallende suprematie van Oost-Arnhem. Fiks werd door sterk verdedigen in aanvallend opzicht uit de wedstrijd gehaald en de tegenstander behaalde zelf een hoog schotpercentage, zonder dat Fiks daar iets tegenover kon stellen. De ruststand van 17-6 sprak boekdelen.

In de tweede helft zou Fiks wat meer scoren. Daar tegenover stond vormbehoud bij de thuisploeg die in aanvallend opzicht trefzeker bleef. Na het slotsignaal stond een afgetekende 33-15 op het bord. Een wedstrijd om snel te vergeten.
Scores Fiks: Mart Hortensius, Dominic van Welzen en Jan Anholts (allen 3), Youp Coli en Lianne Anholts ieder 2), Roy Vreeken en Melissa Heijne (1).

Komende week speelt Fiks thuis tegen Dalto/Klaverblad. De wedstrijd is om 16.30 uur in sporthal De Cuyl.