Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks speelt laatste thuiswedstrijd gelijk

13 juni 2022 11:45

Wim van Tuijl

Fiks en Sporting Delta hebben elkaar in de voorlaatste wedstrijd in deze competitie evenwicht gehouden voor wat betreft het resultaat. De uitslag kwam op 14-14.

Terechte uitslag
Gezien het verloop van deze ontmoeting was iedereen het erover eens dat een gelijkspel een terechte weergave is qua spelbeeld.  De treffers waren zowel voor als na rust evenwichtig verdeeld: 7-7 bij rust en 14-14 als eindresultaat. Vanwege blessures van meerdere dames van Fiks moesten Hilde Warmerdam, Sascha de Haan en Dionne Blangé de opengevallen plekken bezetten. “Mijn petje af voor deze dames. Na vooraf een hele wedstrijd in het tweede team spelen en dan nog moeten aantreden voor Fiks 1 vind ik een grote prestatie”, complimenteerde trainer Aad van Rijthoven, die na dit seizoen afscheid neemt. Ook hij betitelde het resultaat van deze wedstrijd als een terechte afspiegeling. In het scoreverloop bleven de teams dicht bij elkaar. Sporting Delta had vaker de leiding. Hoger dan twee liep het verschil nooit op.

Historische treffers Melissa Heijne en Kevin Vreeken
Twee scorende momenten verdienen de aandacht. De eerste was de treffer die Melissa Heijne na 5-7 scoorde. Met dit doelpunt nam zij de positie van meest scorende dame van Fiks aller tijden over van Saskia v.d. Does. In de 95-jarige geschiedenis van Fiks heeft nooit een dame in haar loopbaan bij het basisteam meer dan 298 doelpunten gescoord. Een memorabele prestatie.
Vijf minuten voor afloop van de wedstrijd overbrugde Kevin Vreeken een 12-13 achterstand. Er volgde direct een publiekswissel. Een staande ovatie volgde. Na 11 seizoenen neemt Kevin afscheid als speler. Hieraan aandacht in een apart artikel.

Zoals gezegd: eindstand 14-14. Doelpunten: Mart Hortensius (3), Jan Anholts (3), Kevin Vreeken, Hilde Warmerdam  en Sascha de Haan (ieder 2), Youp Coli en Melissa Heijne (1).