Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks kan Dalto niet verrassen

22 mei 2022 14:15

Wim van Tuijl

Fiks heeft tegen de nummer 2 van de ranglijst, Dalto, niet voor een stunt kunnen zorgen. Vrijwel de gehele wedstrijd liep de Oegstgeester formatie achter de feiten aan.

De enige voorsprong voor Fiks was de 1-0 door Dominic van Welzen. De aanval van de tegenstander was zeer koelbloedig waar het ging om afronding van de mogelijkheden. De ruimtes van afstand werden goed benut en na 8 minuten had Dalto, achteraf gezien, een definitief gat geslagen (1-4). Trainer Aad van Rijthoven: “Dalto was gewoonweg de betere ploeg. Het spel was zeer gedisciplineerd en de opponent koos de juiste momenten uit om aan te leggen voor het schot. Mijn team maakte veel fouten in de aanvalsopbouw en leidde onnodig te vaak balverlies. Regelmatig werd er direct geschoten, zonder dat de rebound goed stond”, verklaarde hij. Aan de zijde van Fiks onderscheidde Mart Hortensius zich. In de eerste helft kwam hij tot vier treffers en voegde daaraan twee rake schoten toe in de tweede rondgang. Fiks verkleinde in het eerste kwartier de 2-6 achterstand nog tot 5-6. Er kwam direct scorend antwoord van de Driebergse ploeg en bleef Fiks achter de feiten aanlopen.

In de tweede helft scoorde Jan Anholts nog 8-11, maar daarna beloonde Dalto de betere spelvorm met een uitloop naar 8-16. Vijf minuten voor afloop kreeg Dominic van Welzen zijn publiekswissel vanwege zijn 250e wedstrijd voor Fiks 1 (zie apart artikel). Zijn broer Miquel viel in en gaf zijn invalbeurt direct allure met een mooie treffer. De eindstand kwam op 12-20.

Scores: Mart Hortensius (6), Dominic van Welzen (2), Melissa Heijne, Jan Anholts, Kevin Vreeken en Miquel van Welzen.