Facebook Toestaan Niet toestaan

Corona verhindert korfbaltopper

14 maart 2022 11:00

Wim van Tuijl

Afgelopen zaterdag stond in sporthal De Cuyl de sportieve kraker Fiks-Top Arnemuiden op het programma; de nummers 1 en 2 van de poule. Bij winst zou Fiks op gelijke hoogte met Top zijn gekomen. Helaas belde de tegenstander af vanwege meerdere coronabesmettingen. Het is nog niet bekend wanneer deze wedstrijd wordt ingehaald, maar het zal op een doordeweekse avond worden.

Fiks 2 naar winst
De wedstrijd van Fiks 2 tegen Top Sassenheim 4 kon wel doorgang vinden. Een zege voor de formatie van Rob Schoof en Rob Coli was van groot belang om een zo goed mogelijke uitgangspositie te hebben in de kruisfinales die na afloop van de verkorte competitie gaan plaatsvinden. De missie is geslaagd. Fiks pakte de punten en staat nu op gelijke hoogte met AW/DTV 2. Laatstgenoemde is komende zaterdag de tegenstander. Tegen Top verliep de wedstrijd met name in de eerste 20 minuten zeer moeizaam en moest Fiks steeds een achterstand wegwerken. “Mijn team was in die fase slordig in de afwerking en dat hield de tegenstander in de wedstrijd. Gelukkig veranderde dat in de tweede helft, waardoor de punten in huis bleven”, analyseerde Rob Schoof na afloop. Opvallend was de zwakke aanvalsopbouw in met name de eerste helft bij beide teams. Na 8-7 ging het aanvallend beter lopen. De ruststand van 10-8 werd in de tweede helft geleidelijk uitgebouwd naar een marge van vijf. Dit verschil bleek voldoende basis om de wedstrijd zonder al te grote problemen uit te spelen. Invaller Mitchel Trap zou de eindstand op 18-13 bepalen. Dionne Blange, Roy Vreeken en Hilde Warmerdam scoorden ieder vier keer en Tom Fles 3 maal. Kelsy Heijne en Jesse Trap (1x).