Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks demonstreert indrukwekkende veerkracht

14 februari 2022 9:15

Wim van Tuijl

Fiks heeft in Amsterdam tegen de oudste korfbalvereniging van Nederland, AW.DTV (opgericht in 1902), een indrukwekkende prestatie neergezet. De eindstand kwam na een spectaculaire wedstrijd uit op 25-28.

Knap staaltje veerkracht na dramatisch begin
Weinigen zullen na de eerste 7 minuten erop gerekend hebben dat Fiks met de winst uit Amsterdam zou vertrekken. Na 1-0 tekende de uitstekend spelende Youp Coli voor de gelijkmaker. Daarna volgde een fase van scorende suprematie van de thuisploeg. In rap tempo liep de stand op naar 7-1. “Tijdens een time out benadrukte ik mijn team dat erop zich niet slecht werd gespeeld. Alleen vergaten we te scoren”, vertelde trainer Aad van Rijthoven. “Het was ook een kwestie van onvoldoende scherp verdedigen”, zei speler Kevin Vreeken naderhand. Fiks liet zien dat er vertrouwen was om in de wedstrijd terug te komen. Het verdedigen verliep agressiever en de thuisploeg begon fouten te maken met plaatsen van de bal. Aanvallend werd de scherpte hervonden en dit vertaalde zich in de score. Binnen acht minuten was genoemde achterstand veranderd in 9-9. Rake inzetten waren er van Michelle Rozenbroek (2), Youp Coli (2), Kevin Vreeken, Jan Anholts, Lianne Anholts en Dominic van Welzen. Het benadrukte dat er sprake was geworden van een echte wedstrijd die op het scherpst van de snede werd gestreden. Fiks bleef veerkracht behouden, want ook na 12-9, kwam de Oegstgeester formatie weer op gelijke hoogte. Wel bleef de tegenstander aan de goede kant van de score, maar zou geen moment meer te ver uitlopen. De ruststand was 17-15.

Fiks neemt controle over
Na vier minuten in de tweede helft veroverde Fiks voor het eerst een voorsprong in dit hectische duel. Kevin Vreeken benutte een strafworp, waardoor het 19-20 werd. “Groot compliment voor mijn team voor de geweldige veerkracht na zo’n hopeloze achterstand. Het sterke punt in met name de tweede helft was, dat Fiks in staat was om over meerdere schijven aanvallend te spelen. De spelers die in scoringspositie stonden werden prima uitgespeeld.” Fiks pakte na 20-20 definitief de controle en zou die niet meer uit handen geven. “De kracht van dit team is dat het blijft doorgaan en pas stopt als het slotsignaal heeft geklonken”, aldus een glunderende Aad na afloop. Wel kwam AW.DTV  geregeld dichtbij. Na 24-25 sloegen Michelle Rozenbroek, Ilze Hazekamp en Jan Anholts het definitieve gat. Zeker gezien het scoreverloop en het hoge aantal treffers heeft het publiek een geweldige wedstrijd mogen zien.
Scores: Kevin Vreeken (6), Youp Coli (5), Michelle Rozenbroek (4), Mart Hortensius en Ilse Hazekamp (ieder 3), Jan Anholts, Lianne Anholts en Dominic van Welzen (ieder 2) en Melisse Heijne (1).

Het tweede selectieteam speelde voorafgaand tegen AW.DTV. Na 1-4 kwam het team van Rob Schoof goed terug en stond bij rust met 9-10 voor. “In de tweede helft werd er te lang niet door mijn team gescoord en dat feit was doorslaggevend”, aldus de conclusie van de trainer. Eindstand 21-17. Timo Dezentje had met 8 treffers een grote bijdrage in de score van Fiks.