Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks neemt in tweede helft afstand van KVA

12 december 2021 18:00

Wim van Tuijl

Fiks heeft pas in de tweede helft afstand kunnen nemen van het Amstelveense KVA. Na een spannende eerste rondgang, liep het team van Aad van Rijthoven en Nico van Welzen weg naar een 19-13 zege.

Het betrof een oefenwedstrijd. Deze kwam in de plaats van de geprogrammeerde competitiewedstrijd tegen het Leidse Pernix, waar velen zo naar hadden uitgekeken. De coronamaatregelen gooien tijdelijk een spaak in het wiel. Een groot contrast; wedstrijden tegen Pernix staan garant voor aanwezigheid van ongeveer 500 toeschouwers en dus veel sfeer, en gezelligheid na afloop. Het wordt node gemist.  Het was dus kijken wat wel tot de mogelijkheden behoort, nu wedstrijdsport en trainingen stilliggen.  Niets doen is stilstand. Dit mondde uit in programmeren van oefenwedstrijden voor de wedstrijdteams, die wel voor 17.00 uur afgelopen moeten zijn. Oefenwedstrijden zijn de enige mogelijkheid om conditie en wedstrijdritme zoveel mogelijk op peil te houden.

KVA speelt een klasse lager dan Fiks. De tegenstander kroop zeker niet in de schulp op grond van het klassenverschil en bood prima tegenstand. De Amstelveners speelden onbevangen en profiteerden goed van de ruimte die Fiks verdedigend weggaf. Hoewel Fiks de gehele wedstrijd aan de leiding ging (behalve bij 1-1) was het verschil in de score in de eerste helft niet groot. Ook een achterstand van 7-3 werd grotendeels ingelopen. “Ondanks het speloverwicht van Fiks kon KVA in de wedstrijd blijven omdat het schot van veel spelers niet scherp was in de eerste helft”, verklaarde teamleider Nico de magere voorsprong bij rust, waarbij 9-8 op het scorebord stond. Melissa Heijne (2) en Michelle Rozenbroek (2) onderscheidden zich.

In de tweede helft kwam Fiks goed in de wedstrijd. Er was veel meer zelfvertrouwen bij de schotpogingen. “Fiks vertaalde het kwalitatieve overwicht in een definitieve demarrage”, concludeerde Nico. Na 10-9 schoten Melissa Heijne, Youp Coli, Dominic van Welzen, Kevin Vreeken, Jan Anholts en Michelle Rozenbroek hun team naar 16-9. Dit offensief bewees de schotkracht van Fiks in goede vorm. Op de stand van 19-13 floot het goed leidende arbitraire duo, Matthijs de Visser en Henrik Hooimeijer, de slotakkoorden.

Scores Fiks: Michelle Rozenbroek en Jan Anholts (4), Melissa Heine (3), Kevin Vreeken, Dominic van Welzen, Youp Coli en Mart Hortensius (ieder 2).
Het tweede selectieteam speelde tegen KVA 2. De teams waren aan elkaar gewaagd. Vlak voor tijd overbrugde Fiks een 25-27 achterstand. Uitslag 27-27.