Facebook Toestaan Niet toestaan

Fiks dicht bij eerste punt

19 december 2022 17:30

Wim van Tuijl

Afgelopen zaterdag was de confrontatie in Hardinxveld tegen HKC. In deze fysiek pittige wedstrijd zou Fiks dicht bij een positief resultaat komen. Uiteindelijk bleef Fiks met lege handen. Uitslag: 23-22.

Boeiend schouwspel
Het was een wedstrijd tussen de nummer laatst en voorlaatst in League 2. De belangen waren dus groot. De 2-0 voorsprong van HKC werd snel ingelopen en Fiks nam het initiatief over. Na 3-3 zou de formatie van Bas Harland tot aan de 19e minuut de leiding overnemen. Vooral Melissa Heijne had scorende scherpte. Zij zou 7 treffers op haar naam schrijven, waarvan 5 in de eerste helft. Fiks verdedigde standvastig en veroverde geregeld de bal na het eerste schot van de tegenstander. De maximale voorsprong was bij 7-10. “We dwongen de tegenstander tot geforceerde schoten, waardoor de bal vaak snel ten prooi viel aan de verdediging. Helaas was één vak scorend minder op dreef. Vandaar dat de voorsprong niet naar een zodanige hoogte rees, dat HKC in grote problemen zou komen”, gaf trainer Bas Harland aan. HKC veerde op naarmate de achterstand kleiner werd en bepaalde de ruststand op 15-13.

In de tweede helft dreigde zich het scenario te ontvouwen dat Fiks, net als in voorgaande wedstrijden, in de laatste 10 minuten grip op de wedstrijd ging verliezen. Bij 17-14 knokte Fiks zich terug in de wedstrijd. Tussenstanden van 17-17 en later 19-19 zijn toonaangevende bewijzen dat er zicht was op een gunstig resultaat. Er was vertrouwen dat er in Hardinxveld iets te halen viel. Tien minuten voor afloop won HKC aan scherpte en liep uit naar 23-19”. In tegenstelling tot andere wedstrijden bleef Fiks in de wedstrijd. Na een raakschot van Mart Hortensius begon de tegenstander duidelijk nerveuzer te spelen. Fiks kreeg er geloof in. Het missen van een strafworp onderstreepte de onzekerheid bij de thuisformatie. Zeker toen Fiks inliep tot 23-22. Helaas duurde de wedstrijd te kort om langszij te komen. Genoemde stand zou het eindresultaat zijn.

Bas Harland: “Fiks heeft zich in de slotfase uitstekend teruggevochten”, prees hij zijn team. “We hadden zeker een wedstrijdpunt verdiend. Naar mijn mening heeft het team kwalitatief een stap vooruitgezet”, besloot hij.

Scores: Melissa Heijne (7), Hilde Warmerdam, Youp Coli en Mart Hortensius (allen 3), Dominic van Welzen en Kevin Vreeken (ieder 2), Ilse Hazekamp en Lianne Anholts (beiden 1).